luni, 18 aprilie 2011

Elyza pe tărâmul celălalt

Text și desene de Simion Robert, clasa a V-a C
A fost odată o fetiţă, pe nume Elyza, care se plimba prin grădina sa cea mare. Observând o floare cum nu mai văzuse niciodată şi fiind neatentă pe unde calcă a căzut într-o groapă adâncă.
Ajunsă pe un alt tărâm, aflat la celălalt capăt al lumii, vede că acolo era întotdeauna noapte şi că pe aceste meleaguri domneau creaturi ciudate. Se uită în jur şi începe să înainteze când deodată dintr-un tufiş apar doi spiriduşi pe nume Bob şi Tood. Au făcut cunoştinţă şi au pornit la drum.
- Hei, dar unde ne aflăm? întrebă Elyza.
- Pe tărâmul ciudăţeniilor! răspunse Bob.
Noii prieteni îi povestiră că tărâmul lor a intrat în noapte de când zâna cea rea a pus mâna pe coroană şi a detronat-o pe adevarata regină.
Fetiţa, aflând acestea a mers împreuna cu spiriduşii la oracolul care ştia cum ar putea să o oprească pe zâna cea rea.
Odată ajunşi acolo, acesta le-a spus că există o piatră pe nume Ochiul de Tigru, care i-ar putea salva de sub nefasta conducere, dar că această piatră preţioasă era păzită de un balaur.
Au mers zile întregi până au ajuns la balaur şi au vazut că nu aveau de ce se teme pentru că "fiara" ajuta oamenii buni. Cei patru tovarăşi pornesc spre palatul reginei, intră nevăzuţi şi aşeaza Ochiul de Tigru pe tronul zânei. Când creatura cea rea s-a întors acasă şi s-a aşezat pe scaunul împărăţiei fără să vadă piatra, îşi pierdu pe loc toate puterile. Balaurul şi Tood o prind pe zână şi o bagă în temniţă, eliberând-o pe adevărata regină a ţinutului.

Drept răsplată că au ajutat la iluminarea ţinutului ei, regina o trimite pe Elyza în lumea ei.
Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea mea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wordpress web hostinglinux web hostinghostgator coupon