duminică, 29 mai 2011

Ce s-a întâmplat cu Lucky?

Câștigătoarea concursului „Iarna ... un accident"
Text de Țencu Ina, clasa a VI-a C

..... TIIIITTT!
-Miau!?
            După câteva minute, Lucky se trezi și văzu Paradisul tuturor pisicilor: o piscină plină cu lapte, un acvariu descoperit, plin cu pești exotici ... și gustoși, un coșuleț cu perne cu puf de gâscă și un colțișor de 200 m2 plin cu jucării sofisticate. Deși vedea toate minunățiile, motanelul nu era foarte încântat pentru că Antonio nu era acolo cu el. Lucky se gândea: „Antonio m-a salvat din gerul iernii, m-a îngrijit ... Fără el eram mort de mult timp... Nici nu vreau să văd cât de supărat va fi când va observa că nu sunt în culcuș ...
      Deodată Lucky căzu  …și tot cădea și mieuna … și cădea… Atunci se trezi speriat, văzând că totul a fost un coșmar și, bucuros, sări în brațele lui Antonio.

Rebus - Fizică

Realizat de Mihăilescu Andrei, clasa a VIII-a B
Salvați imaginea, imprimați-o și apoi completați-o.

1. Se ocupă cu studiul lichidelor aflate în echilibru.
2. Mărimea fizică scalară ce exprimă forța de apăsare exercitată uniform și perpendicular pe unitatea de suprafață.
3. Corpurile cedează/primesc căldură pentru a ajunge la ...................... termic.
4. Aproximativ 3,14159265.
5. Capitol al fizicii care se ocupă cu studiul căldurii primite sau cedate de un corp.
6. Modul de transmitere a căldurii din aproape în aproape.
7. Fenomen prin care un corp trece din stare lichidă în stare solidă.
8. Vaporizare ce se produce la orice temperatură și are loc la suprafața lichidului.
A-B: Savant grec, născut la Siracuza.

Ştiaţi că ...? Submarin

Adunate de Voinea Bogdan, clasa a VIII-a B

  • Submarinul Nautilus  cu propulsie nucleară a fost lansat la apă în 1955. În 1958 a trecut Polul Nord pe sub calota de gheață. (Nautilus este numele submarinului capitanului Nemo din “20.000 de leghe sub mări” de Jules Verne.)

  • Submarinul lui Richard Branson, Virgin Oceanic,  este construit din aliaj de titan și fibră de carbon, iar capsula transparentă a fost confecționată dintr-o singură bucată de cuarț rezistent la adâncimi mari. Proiectul prevede coborârea în Gropa Marianelor.

vineri, 27 mai 2011

Joc - Plante de primăvară

Propus de Micu Alexandra, clasa a VI-a C
   Salvați imaginea, imprimați-o și încercuiți denumirile a 8 plante de primăvară (pe orizontală, verticală, diagonală).

joi, 26 mai 2011

Reclamă -"Crinul din inimă"

    Elevii clasei a IV-a D au avut ca temă realizarea unei reclame. Au ales să realizeze afișe cu revista noastră. Iată câteva exemple:
Desen de Guth Andreea, clasa a IV-a D



Desen de Dragomir Diana, clasa a IV-a D



Desen de Naddo-Buzneri Corrado, clasa a IV-a D




Iertare

Text de Bărbulescu Daniel, clasa a IV-a B
Natură caldă și iubită
Tu ai fost mereu curată,
Până noi te-am murdărit,
Iartă-ne gestul cumplit!

Copăcel din pădurice
Cu ramurile veșnice,
Fă ca noi să ne schimbăm,
Pe tine să te protejăm!

Copăcel, aș vrea să te păzesc,
Zi de zi să te îngrijesc,
Ca mereu aici să fie
Casa păsărelelor și raiul florilor.

Desen de Pavel Ioana și Borăscu Cătălin, clasa a IV-a B




miercuri, 25 mai 2011

Planeta verde

Desen de Niculiță Ana -Maria, clasa a VII-a C

Plante ocrotite de lege - Bujorul românesc

Text și desen de Bonciocat Ciprian, clasa a V-a A
Bujorul românesc este întâlnit în Pădurea Comana. Este o plantă ierboasă, perenă, rară, ocrotită de lege. Floarea roșie are petale mai puține decât bujorul de grădină.
            Bujorul românesc are o valoare ecologică deosebită, prin frumuseţe, raritate, dar şi prin faptul că în toată lumea, se întâlneşte doar în zona sud-estică a României. Specia este protejată prin lege încă dinaintea celui de-al doilea război mondial.


joi, 19 mai 2011

Colorează cu noi!Puișorul moțat

Desene de Vasile Antonella, clasa a VI-a C
Salvați imaginea, imprimați-o și colorați-o ca în model.

Colegi noi la Şcoala de Excelenţă?

Articol de Alexandra Athanasovici, clasa a IV-a D

       Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun elevii Şcolii de Excelenţă, primul Program de Inovaţie Didactică din România, dedicat copiilor cu abilităţi înalte. În parteneriat cu asociaţia non-profit IRSCA Gifted Education, programul are drept scop susţinerea profesorilor, părinţilor şi copiilor în educaţia de excelenţă, prin metode inovative de descoperire a inteligenţelor multiple.
   Cum recunoaştem un copil cu abilităţi înalte? O curiozitate ieşită din comun, interes pentru stiinţe, arte, social...... Dar mai bine să o cunoaştem pe Antonia Biriş, 13 ani, elevă a Scolii de Excelenţă!
Antonia ne spune :
      „Am fost indemnată să merg la testări de către doamna dirigintă, profesoară de limba engleză. Am dat primele testări în şcoala în care învăţ şi apoi, în vara anului 2010, la sfârşitul clasei a VI-a,  am participat la testări la Centru de Inovaţie Didactică. Aşa am ajuns să urmez cursurile şcolii.”
      Antonia este in clasa a VII-a, are foarte multe lectii şi rezultate foarte bune la şcoală. Şi face eforturi pentru a nu lipsi la nici un curs de la Şcoala de Excelenţă.
   „Îmi place totul la Şcoala de Excelenţă, cursurile – cel de invăţare rapidă cu Alex Bordea, cel de dezvoltare personala cu Armand Veleanovici, de gândire critică cu Mihaela Zaharia, Surviving by thinking cu Leon Frătila, Jurnalism cu Gabriel Ferugean, Desene Animate cu Ramona Păduraru, Fiecare copil e un decorator si sper să nu fi uitat nimic, dar şi actiunile cu caracter ecologist sau social. La IRSCA este mai amuzant decât la şcoală şi nu eşti stresat de note. Îmi place mai mult decât la scoala!”, mărturiseşte Antonia.
     În final o întreb pe Antonia dacă vrea sa continue cursurile Şcolii de Excelenţă?
Antonia îmi răspunde zâmbind şi fară să ezite:
„Cred ca Programul ar trebui să continue astfel încât şi alţi copii să poată beneficia de avantajele lui. Nu aş schimba nimic la Şcoala de Excelenţă, pentru că participarea la cursuri mi-a schimbat viaţa şi mi-a adus mulţi prieteni. Recomand şi altor copii acest Program, este util şi plăcut. Şi cred ca asta e părerea celor mai mulţi copii de la Centru.”
Copiii cu abilităţi înalte știu exact ce vor şi ce le place. Au nevoie doar de puţin ajutor pentru a-și îndeplini visurile!
Desen de Mănică Ana-Maria, clasa a IV-a D



Obiecte tradiționale

Realizate de Bratu Claudia și Sandu Miruna, clasa a IV-a C

Mâini dibace

Aranjamente realizate de elevii clasei a III-a A

Păpuși

Realizate de Bogdan Daria, clasa a III-a B, Popescu Miruna, clasa a III-a A și Tudor Oana, clasa a III-a A




Castelul cunoașterii

Realizat de elevii clasei a III-a A

luni, 16 mai 2011

"Perle rare"

Iosif al II-lea a fost împăratul Imperiului Roman.
Un tip de locomoție este cea verde.
Vița-de-vie face parte din cereale.
Leoclocitele mononucleare sunt globule ale sângelui.

Salvați pădurile!

Desene de Huțan Alexandra, Babaci Alexandra, clasa a IV-a C



















Sudoku

Propus de Boalcă Ana-Maria, clasa a VIII-a D
Salvați imaginea, imprimați-o și completați grila cu cifre de la 1 la 9.
Răspunsul îl veți găsi în numărul următor.

Ştiaţi că ...? Sudoku

    Sudoku (“cifră unică”) este un joc în formă de grilă, inventat în 1979. Scopul jocului este de a umple grila cu cifre de la 1 la 9, fiecare ansamblu trebuie să conțină cifrele o singură dată. Este un joc care stimulează gândirea logică.

Programul Mind Lab

Text de inst. Mitran Florina

       MIND LAB se desfășoară în peste 40 de țări din lume ca: Marea Britanie, Spania, Italia, Polonia, Australia, S.U.A, Japonia, Turcia, Israel, Brazilia, Thailanda și altele oferind copiilor cu vârste între 4 și 14 ani oportunitatea de a descoperi și dezvolta abilități esențiale în viață, utilizând jocuri de gândire atractive, selectate din întreaga lume și atent planificate într-o programă.
      Programul Mind Lab captează atenția copiilor și îi ajută sistematic să-și dezvolte capacitatea de gândire, inteligență emoțională și abilități sociale, pe care copiii le deprind încă de la ore să le aplice atât în joc cât și în situații din viața lor de zi cu zi.
    Metodologia Mind Lab cuprinde trei etape:

  1. Implicarea copiilor într-un joc de gândire – Copiii învață să joace unul din cele peste 50 de jocuri incluse în program, cu ajutorul unui trainer Mind Lab care le explică regulile de joc și-i ajută să-și dezvolte îndemânarea de a se juca;
  2. Utilizarea metodei Mind Lab – elevii și trainerul fac rezumatul jocului cu ajutorul unei metode de gândire;
  3. Aplicarea în viața reală -  copiii analizează metodele de joc și le aplică în situații din viața reală: școală, familie, prieteni.
       Mind Lab vă oferă posibilitatea de a înlocui jocurile și programele violente de pe calculator și televizor cu activitatea tradițională de petrecere a timpului liber aplecați asupra tabletei de joc, activitatea care presupune gândire profundă, răbdare, perseverență și cooperare socială.
     Din luna martie 2011 acest program se desfășoară și în școala noastră cu elevi ai claselor a treia și a patra sub supravegherea d-nei inst. Florina Mitran, trainer Mind Lab.
      Cei care doresc mai multe informații despre acest program se pot adresa d-nei inst. Florina Mitran de la clasa a IV a C.

Vă aștept cu drag!

Inst. Florina Mitran, trainer Mind Lab


wordpress web hostinglinux web hostinghostgator coupon